Trojan z Lomné

28.02.2010 20:43

Rádi bychom zareagovali na pomluvy Cira, které se objevili na stránkách CHS Trojan z Lomné. Začátkem prosince proběhlo krytí feny Cornelie Dolmar z Alcazaru. Krytí proběhlo podle nás ukázkově a i podle chování majitelů feny jsme měli pocit, že odjížděli spokojeni a naši nabídku na překrytí odmítli.

Ultrazvukovým vyšetřením na konci ledna byla potvrzena březost feny, bohužel to ale nebyla pravda a fena březí nebyla. Chápeme zklamání majitelů, kteří po neúspěšných předchozích pokusech očekávali štěňátka, ale vyjádření na jejich stránkách nás překvapilo. Je pravda, že Ciro kryl před nimi jinou fenu, ovšem tuto skutečnost se dozvěděli v den krytí a nic proti tomu nenamítali. Majitelé si s námi ani nedomluvili žádné zvláštní podmínky, tedy ani to, že Ciro týden před nimi nebude krýt žádnou jinou fenu, jak jsme se dozvěděli v jejich návštěvní knize. Pobavila nás i možnost opětovného krytí jejich feny, to určitě nepřipadá v úvahu.

Pokud měli jakékoliv připomínky k průběhu krytí, měli je řešit v první řadě s námi. Navíc nás zaráží jejich vyjádření o Cirově nadváze a to, že se s jejich fenou neproběhl. Ciro, tak jako ostatní psi, běhá za fenou, pokud ale fena stojí, tak bohužel... Sám po dvoře běhat nebude... 

Děkujeme všem chovatelům, kteří nás podpořili a těm, kteří měli odvahu napsat svůj názor do jejich návštěvní knihy (i když se hned sprška špíny snesla i na ně). Majitelům Cornelky doporučujeme, aby se příště při prvním kontaktu budoucího krycího psa vyhnuli pomlouvání jiného uvedeného psa na krycím listě, a raději si domluvili pořádně podmínky krytí. Pro nás je tento případ velkým poučením pro příště, abychom výběru feny věnovali opravdu velkou pozornost. Psí rodinu si totiž na rozdíl od té lidské můžeme vybrat, a v případě Tojanů z Lomné jsme šlápli úplně vedle. Trojany jsme kontaktovali a chtěli jsme vědět, na základě čeho obviňují Cira a co vše udělali pro zabřeznutí Cornelie, bohužel jsme se nedozvěděli nic, ani jaké vyšetření, jestli vůbec nějaké, jí nechali udělat. Proto celý problém narozdíl od nich nepovažujeme za vyjasněný a rozhodli jsme celou situaci řešit právní cestou. 

 

 

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode